2020-ban több mint 400 ezer Ft támogatás

Szerző: Éhenhalok.hu | 2021. Január 09. 19:52

Beszámoló a 2020. évi gyűjtéseinkről és az adományok felhasználásáról

2020 elején, éppen egy évvel ezelőtt, még csak sejtettük, mennyire embert próbáló év vár mindannyiunkra a pandémia kirobbanása után. Nehéz helyzetbe került vállalkozásokról, bezárt vagy átalakulásra kényszerült éttermekről, bizonytalanságban élő munkavállalókról, otthonuk oltalmába visszavonuló dolgozókról, diákokról és nyugdíjasokról szól már hosszú ideje az életünk. A kihívásokkal terhelt időszakban próbáltunk mégis emberek maradni. Emberek az Éhenhalok.hu online ételrendelő portál mögött, akik nemcsak az ebédidőben finom falatokra vágyóknak szeretnék egyszerűbbé tenni az ételválasztás és rendelés procedúráját, hanem adománygyűjtéssel igyekeznek segíteni a bajbajutott embertársaikon.

Összeállításunkban röviden összefoglaljuk az elmúlt évben megvalósult adománygyűjtő kampányainkat, melyekkel célkitűzéseinknek megfelelően non-profit szervezeteket támogathattunk segítő programjaik megvalósításában.

A meghirdetett kampányok során vásárlóink a megszokott módon az Éhenhalok.hu weboldalon, valamint mobil applikációnkon keresztül adhatták le ételrendeléseiket több száz étterem felé. Minden megrendelés értékéből automatikusan 100 Ft-ot különítettünk el virtuális adománygyűjtő kalapunkba, valamint lehetővé tettük, hogy vásárlóink további felajánlásokkal, közvetlen banki átutalással is támogathassák a kampányban részt vevő intézményeket. Az ételek és a kiszállítás díja az adománygyűjtés ideje alatt is változatlan, a hálózatban szereplő éttermek díjszabásával megegyező, így a 100 Ft támogatás valójában nem jelent plusz költséget vásárlóink számára, hiszen minden esetben a saját bevételeinkből kerül levonásra.

Az Éhenhalok.hu csapata a rendelések során beérkezett adományok teljes összegét a rászorulók non-profit alapítványokon keresztül történő megsegítésére fordította. A program fenntartásához és működtetéséhez szükséges kiadásokat, valamint az egyéb felmerülő költségeket saját forrásból biztosítottuk.

Támogatott intézmények

Szent János Kórház – 2020. március

A járvány első, tavaszi hulláma során az Éhenhalok.hu az éttermi szolgáltatást nyújtó oldalak közül elsőként és egyetlenként ajánlotta fel teljes nyereségét a Szent János Kórház - Kútvölgyi-tömbje számára, mely a koronavírussal fertőzött betegek ápolását folytatta a vírus elleni küzdelem kezdetén. A járvány kitörése után, úgy gondoltuk, hogy minden támogatás különösen értékes segítségnek bizonyulhat ebben a kilátástalan helyzetben, ezért lehetőségeinkhez mérten kötelességünk támogatni a frontvonalban harcoló, a vírusban szenvedő betegek ápolását végző intézményt.

Heim Pál Gyermekkórház – 2020. június

Az Éhenhalok.hu megrendelései nyomán, a nyári kampányunk során befolyt teljes összeget, mintegy 184 000 Ft-ot adományoztunk a Heim Pál Gyerekkórház számára, melyet a kórház orvosi műszerparkjának fejlesztésére fordított az intézmény. Biztosak vagyunk benne, hogy vásárlóink jócselekedetének és a jóllakotáságának eredményeként összegyűjtött összeg rengeteg beteg kisgyermek ellátásához járulhat hozzá.

Csodalámpa Alapítvány – 2020. december

Őszi kampányunk alkalmával a beteg gyermekek álmainak valóra váltására hivatott Csodalámpa Alapítvány támogatásást tűztük ki célul. Tudjuk, hogy sok család él nehéz helyzetben, akik súlyos betegségben szenvedő gyermekeket nevelnek erejükön felül. Az adománygyűjtéssel szerettük volna felhívni megrendelőink figyelmét az Alapítványra, hiszen egy beteg gyermek kívánságainak teljesítése, épp olyan élmény lehet egy gyermek számára, amiből erőt meríthet a betegséggel való hosszú és fájdalmas küzdelemben. A Csodalámpa Alapítványt 137 000 Ft-tal segítettük, ennek köszönhetően a mi álmunk egy 7 éves kisfiú valóságává válhatott. Nézd meg, mi volt az!

A támogatások sikere, a közös sikerünk!

Beszámolónk végéhez érve, pedig szeretnénk megköszönni minden vásárlónknak, hogy mindvégig mellettünk álltak és rendeléseikkel hozzájárultak az adományok összegyűjtéséhez, valamit a rászorulók támogatásához ebben a nehéz időszakban. Az adománygyűjtő kampányainkat 2021-ben is folytatjuk! Újabb non-profit szervezetekkel együttműködve, töretlen elköteleződéssel indítjuk kampányainkat, hogy a járvány okozta nehézségek közepette is támogatást nyújtsunk a nélkülözők számára!

Idén is arra kérjük megrendelőinket, hogy csatlakozzanak kampányainkhoz, segítsük közösen azokat a non-profit szervezeteket és segítő intézményeket, melyek szebbé tehetik a rászorulók hétköznapjait!

Ha tetszett a cikkünk, oszd meg ismerőseiddel is!