Ételrendeléssel a Szent János Kórházért

Szerző: Éhenhalok.hu | 2020. Március 17. 10:16

Egyedülálló kezdeményezés, a korona vírussal harcoló kórház megsegítésére!

Fogjunk össze, segítsünk ételrendeléssel a Szent János Kórháznak, ahol a Koronavírussal fertőzött betegek ápolása folyik.

Az Éhenhalok.hu az éttermi oldalak közül az első és egyetlen ételrendelő portál, amely felajánlja teljes nyereségét a kórháznak, mely a vírus ellen harcol.

Mindannyian tudjuk, hogy folyamatosan növekszik a COVID-19 más néven Koronavírus okozta megbetegedések száma Magyarországon is. Ezért mindenképpen szeretnénk a betegeknek segíteni, hiszen saját magunk tudjuk a legtöbbet tenni a járvány terjedésének megakadályozása és a saját egészségünk érdekében.

Az EFSA szorosan figyelemmel kíséri a koronavírus-betegség (COVID-19) kitörésének helyzetét, amely a világ számos országát érinti. Jelenleg nincs bizonyíték arra, hogy az élelmiszer a vírus terjedésének forrása vagy útja. A tudósok és a hatóságok világszerte figyelemmel kísérik a vírus terjedését és nem érkezett jelentés az élelem útján történő terjedésről, olvasható az EFSA weboldalán.

Ugyanakkor az éttermekben történő akár több órás tartózkodás helyett és tömegközlekedés során több 100 ember elkerülésének érdekében érdemes lehet otthonunkba ételt rendelni, főleg most, hogy számos munkahely bevezette a Home Office irányelvet és az iskolák és óvodák is bezártak Magyarország Kormánya intézkedéseit betartva és vendéglátóhelyek is 15 óráig tartanak már csak nyitva.

Mindezzel az a cél, hogy csökkentsük a vírus terjedésének kockázatát és a lehető legtöbb ember lehessen a legnagyobb biztonságban.

Most nem a kényelem vezérli az embereket, hanem a Koronavírussal való harc egyik fegyvere, a közösségi étkezés kerülése. Ugyanakkor már körvonalazódik, hogy mekkora gazdasági problémákat fog okozni, mekkora anyagi erőforrásokat igényel a küzdelem a vírus ellen... de segítségre már most is szükség van.

Az Éhenhalok.hu éppen ezért az éttermi oldalak közül elsőként felajánlja teljes nyereségét a Szent János Kórház - Kútvölgyi-tömbjének, ahol a Koronavírussal fertőzött betegek ápolása folyik. Úgy gondoljuk ez a gesztus nem csak jószívű cselekedet, hanem kötelességünk. Hiszen ez az időszak az, amikor segítenünk kell egymásnak, amennyire erőnkből telik. Azt gondoljuk, hogy ebben a nehéz időszakban mindenkinek félre kell tennie a profitért való féktelen küzdelmet, meg kell állnunk, összefognunk, és ott segíteni egymáson ahogy és amilyen módon csak tudunk.

Ha Ön is szeretne velünk segíteni, semmi újat nem kell tennie, csak a megszokott módon rendelni az Éhenhalok.hu weboldalán vagy az applikációnkon keresztül bankkártyás fizetéssel, ugyanazon az összegen, mintha az étterem saját oldalán vagy ha bármelyik másik ételrendelő portálon keresztül tenné ezt és máris segített, mivel a rendelése után létrejövő nyereség automatikusan oda kerül, ahol a legnagyobb szükség van rá.

Ha Önt nem is érinti az étkezés nehézsége és esetleg nem rendel, akkor segítsen Nekünk és juttassa el egy megosztással ezt a cikket ismerőseinek, hiszen MOST van itt az ideje az összefogásnak.

Ne feledje az Egyészségügyi Világszervezet (WHO) útmutatását.

  • Rendszeres és alapos kézmosás szappannal és meleg vízzel vagy alkoholos kézfertőtlenítő használata, amikor beérünk a munkahelyre és amikor hazaérünk.
  • A folyamatosan használatban lévő felületek rendszeres fertőtlenítése pl. laptop.
  • Legalább 1 méteres távolság tartása más emberektől különösen, ha valaki tüsszög vagy köhög, hiszen Koronavírus hordozó is lehet.
  • Kerülni kell az arc, az orr és a szemek érintését, a kezünk rengeteg felülethez hozzáér pl. tömegközlekedés során kapaszkodunk, így könnyen bejuthat a szervezetünkbe a vírus.
  • Ha tüsszentünk vagy köhögünk, azt zsebkendőbe tegyük, amit utána azonnal dobjunk ki a szemetesbe így próbálva biztosítani a légzés higiéniát, hogy meg tudjuk védeni magunkat és a minket körülvevő embereket attól, hogy elkapják a megfázást, az influenzát vagy a koronavírust.
  • Ha rosszabbodik a közérzete, lázas, köhög esetleg légzési nehézségekkel küszködik, maradjon otthon. Telefonon keresse fel a háziorvosát, vagy hívja fel valamelyik információs zöldszámot: 06 80 277 455 vagy 06 80 277 456.
  • Folyamatosan kövesse a híreket, hogy eljussanak Önhöz a legújabb intézkedések és követni tudja azokat.

Segítsen, hogy segíthessünk.

A Szent János Kórház - Kútvölgyi-tömb bankszámlaszáma, ahova adományokat küldhet:
11784009-20300010

Részletes támogatás információk

Ha tetszett a cikkünk, oszd meg ismerőseiddel is!