Mit főzzek ma - Pizza gluténmentesen

Szerző: Éhenhalok.hu | 2018. Március 01. 12:57

Gluténmentes pizza

Szívesen ennél egy jó kis pizzát, de liszt érzékeny vagy? Nem baj!

Ha gluténmentes étrendet kell követnek, akkor kiváló neked ez a pizza tészta recept, hiszen nem tartalmaz lisztet és annyi finomsággal szórhatod meg a tetejét, amennyivel csak szeretnéd! A karfiol ízét csak nagyon enyhén lehet érezni, így nagyon kellemes és ugyanúgy működik, mint egy klasszikus pizza tészta!

Hozzávalók

1 db pizzához

Az alaphoz

  • 230 g karfiol
  • 2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
  • 1 csipet só
  • 100 g trappista sajt (reszelt)

A feltéthez

  • 4 evőkanál pizza szósz
  • 2 szelet sonka - füstölt pulyka mell
  • 6 szem olívabogyó (fekete, magozott)
  • 100 g pizza mozzarella
  • 1 teáskanál oregánó (morzsolt)
  • 5 db bazsalikomlevél – friss

Elkészítés

55 perc

1.) A karfiolt megmossuk, és apróbb rózsákra szedjük. Leitatjuk a felesleges vizet róla, és aprítógépben apró morzsájúra daráljuk.

2.) Hozzáadjuk a két tojást, sót és hozzáreszeljük a sajtot is, majd "összegyúrjuk" a masszát.

3.) Egy tepsibe tesszük a masszát és szép, lapos, kerek 26 cm átmérőre-formára egyengetjük (kb. 1-1.5 cm vastagra). Fontos, hogy alá jó minőségű szilikonos sütőpapírt használjunk! Majd 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük, mikor már barnulni kezd a széle kivesszük a sütőből.

4.) Tetszőleges feltétet rakunk rá, jelen esetben pizza szósz, sonka és olajbogyó került rá. Megszórjuk reszelt sajttal, oregánóval és még kb 10-15 percig sütjük a sütőben, hogy a sajt megolvadjon és enyhén rápiruljon a tetejére.

5.) Friss bazsalikomlevelekkel tálaljuk.

Ha nem szeretnél főzni, kattints ide és keress egy finom pizzát!

Ha tetszett a cikkünk, oszd meg ismerőseiddel is!