Mit főzzek ma - Pulykaleves előételnek

Szerző: Éhenhalok.hu | 2018. Október 18. 10:27

Egy gyors és finom előétel, hogy legyen egy kis extra a minennapokra!

Kókusztejes pulykaleves

Egy gyors, finom és egyedi előétel azoknak, akik feldobnák a mindennapi ízeket!

Hozzávalók

4 adag

  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 db citromfű
  • 8 db kaffir lime levél
  • 2 evőkanál piros curry paszta
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 l húsleves
  • 4 dl (egy doboz) kókusztej
  • 40 dkg pulykamell
  • 25 dkg gomba
  • 2 db répa
  • zöldcitromlé
  • halszósz
  • cukor
  • 1 csokor koriander
  • 2 szál újhagyma

Elkészítés

1.) A pulykamellet falatnyi kockára vágjuk. Felaprítjuk a vöröshagymát, a fokhagymát és a gombát, karikára vágjuk a répát és az újhagymát.

2.) Az olajat felforrósítjuk, beletesszük a curry pasztát, és pár percig pirítjuk. Rádobjuk és alacsonyabb hőfokon megpároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Amikor a hagyma megpuhult, beletesszük a citromfüvet egészben (amit előtte húsklopfolóval megcsapkodunk, hogy az aromái felszabaduljanak) és a kaffir lime leveleket.

3.) Felöntjük a húslével, felforraljuk, és 15 percig, alacsony hőfokon gyöngyöztetjük, hogy jól átjárják a fűszerek aromái. Ekkor mehet bele a kókusztej, már ne forraljuk, különben a kókusztej kicsapódik.

4.) Beletesszük a húst, a répát és a gombát, és kb. 10 percig főzzük. A legvégén zöldcitromlével, halszósszal (ez adja a sósságot, külön só nem kell bele!) és cukorral ízesítjük. Tálaláskor a rászórjuk a friss koriandert és a felkarikázott újhagymát. 

Ha tetszett a cikkünk, oszd meg ismerőseiddel is!

Iratkozz fel hírlevelünkre