Mit főzzek ma - Töltött paprika

Szerző: Éhenhalok.hu | 2018. Július 08. 13:50

Igazi magyaros étel, amit mindenki legalább egyszer evett az életében.

Töltött paprika

Egyszerű és finom! Kell ennél több? Nem kell sok időt tölteni ma a konyhában, hiszen pillanatok alatt elkészül és biztosan megeszi az egész család. Ha régen készítettél már Töltött paprikát és ötleted sincs, hogy mit főzzél, mindenképpen készítsd el!

Hozzávalók

4 adag

  • 9 db szép húsos TV paprika

  • 50 dkg darált hús

  • 20 dkg rizs

  • 1 kisebb fej hagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 liter paradicsomlé

  • kevés cukor

  • ízlés szerint

  • ízlés szerint őrölt bors

  • ízlés szerint pirospaprika

  • 1-2 evőkanál étolaj

Elkészítés

80 perc

Mit főzzek ma - Töltött paprika - Éhenhalok.hu

1.) A paprikákat kicsumázom és alaposan megmosom, majd hagyom lecsepegni. Közben a hagymát és a fokhagymát apróra vagdalom és kevés olajon kicsit megpirítom. Egy tálba beleteszem a darált húst, majd hozzáadom a szűrőben alaposan megmosott és lecsöpögtetett rizst. Jöhet mellé a pirított hagyma-fokhagyma keverék, és ízlés szerint befűszerezem.

Mit főzzek ma - Töltött paprika - Éhenhalok.hu

2.) Én mindig megkóstolok egy picit a töltelékből, mert csak így tudom biztosan, hogy mindenből a megfelelő mennyiség került bele. Ha jó az ízvilág, jöhet a töltés. A paprikákba egyenként beleadagolom a tölteléket, de nem nyomkodom túl tömöttre, hiszen a rizsnek hely kell, mert főzés közben a szemek megduzzadnak.

Mit főzzek ma - Töltött paprika - Éhenhalok.hu

3.) A betöltött paprikákat egy lábosba rendezem, ráöntöm a cukorral és sóval időközben beízesített paradicsomlevet, majd takarék lángon felteszem főni. Kb. 40-50 perc alatt fő készre, addigra a paradicsomlé is kellően besűrűsödik.

Ha tetszett a cikkünk, oszd meg ismerőseiddel is!

Iratkozz fel hírlevelünkre