Mit főzzek ma - Zöld spárgás csirke

Szerző: Éhenhalok.hu | 2018. November 21. 10:21

Egészséges, finom és 30 perc alatt elkészíthető könnyed recept.

Csirkemell zöld spárgával Wokban

Azért nagyszerű ez a recept, mert könnyen beszerezhető alapanyagok kellenek hozzá, gyorsan el lehet készíteni, és nagyon egészséges. A spárga tele van jól emészthető rostokkal, A-, B1-, B2-, C- és E-vitaminokkal!

Szóval hajrá, tessék egészségesen és egyben finoman étkezni! :)

Hozzávalók

2 adag

  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 4 evőkanál édes-csípős chili szósz
  • 1/2 evőkanál kínai ötfűszer-keverék
  • 40 dkg zöld spárga
  • 3 evőkanál napraforgóolaj vagy repceolaj
  • 1 evőkanál szezámmag
  • 1 evőkanál édes-savanyú chili szósz
  • friss koriander

Elkészítés

30 perc

1.) A megmosott, leszárított csirkemellfilét kb. 4 cm-es darabokra vágjuk. A páchoz az édes-csípős chili szószt egy tálban összekeverjük az ötfűszer-keverékkel. Beleforgatjuk a húsdarabokat, és állni hagyjuk 10 percig.

2.) Közben a megmosott spárgát a sípok alsó harmadán meghámozzuk, és a fás alsó végek eltávolítása után ferdén kb. 3 cm-es darabokra vágjuk.

3.) Wokban vagy serpenyőben felhevítünk 1 és 1/2 ek olajat, és rádobjuk a bepácolt húsdarabokat. Erős tűzön körbepirítjuk 5 perc alatt, majd megsózzuk és közepes tűzön, időnként átforgatva tovább sütjük kb. 7 percig. Ezután kivesszük.

4.) A serpenyőben visszamaradt zsiradékot a maradék olajjal együtt felhevítjük, és közepes tűzön sütjük rajta a spárgát kb. 4 percig. Megszórjuk a szezámaggal, kissé megpirítjuk, majd az édes-savanyú szósszal és némi sóval ízesítjük. Végül összemelegítjük a húsdarabokkal, és lecsipkedett korianderlevelekkel díszítve tálaljuk. Egyszerű párolt rizs illik hozzá.


 

Ha tetszett a cikkünk, oszd meg ismerőseiddel is!

Iratkozz fel hírlevelünkre