Vegán ebédötlet iskolába és munkába

Szerző: Éhenhalok.hu | 2019. Szeptember 24. 16:45

Egyszerűen elkészíthető, egészséges, humuszos, zöldséges szendvics, salátával a mindennapokra!

Vegán házi kézműves szendvics és saláta.

Ha nem tudod mi legyen az ebéd holnapra, ezt biztosan imádni fogod! Nem kell vegánnak lenned ahhoz, hogy ilyen egészségesen táplálkozz! Könnyű elkészíteni, fél óra az egész, és isteni íze van!

Összetevők:

Szendvics:

  • Teljes kiőrlésű kenyér
  • 1 db kígyóuborka
  • Pár szem koktélparadicsom
  • Pár szem olívabogyó
  • Fél avokádó
  • 1 db piros paprikás humusz
  • Pár szál snidling,
  • Pár levél bazsalikom
  • Rukkola
  • Fekete bors
  • 2 db kókuszgolyó

Saláta:

  • 1 db lila hagyma
  • Pár szem pirított mandula
  • Vegyes saláta
  • Néhány friss málna
  • 1 kupak olívaolaj
  • 1 kupak vörösborecet
  • Fekete bors
  • Fokhagymapor

Elkészítés

Felszeleteljük az uborkát, koktélparadicsomot, majd az olívabogyót.

Vegán ebéd ötlet

Az avokádót vékony csíkokra vágjuk.

A kenyér szeleteket megkenjük a humusszal, majd rakunk rá pár szál snidlinget és bazsalikomot.

Rátesszük a felszeletelt zöldségeket.

Megszórjuk frissen őrölt borssal, ami nagyon jól passzol az avokádóhoz.

Végül rárakjuk a friss rukkolát.

Desszertnek két kókuszgolyót helyezünk a dobozunkba a szendvics mellé, hogy meglegyen egész napra az energia!

Jöhet a saláta. Vékonyan felszeleteljük a lila hagymát, és durvára vágunk néhány pirított mandulát.

Beletesszük a vegyes salátát a dobozba, majd hozzáadjuk a friss málnát, mandulát és hagymát.

A dresszing elkészítéséhez egyenlő mennyiségű olívaolajat és vörösborecetet összeöntünk, némi borsot és kicsi fokhagymaport adunk hozzá, majd összekeverjük.

Kész is az isteni egészséges ebéded. Jó étvágyat kívánunk!

Ha tetszett a cikkünk, oszd meg ismerőseiddel is!

Iratkozz fel hírlevelünkre